Gumiheveder

Szállítószalag végtelenítés


Gumi, PVC szállítószalag végtelenítés, javítás és hibaelhárítás kiszállással 

 


A szállítószalag végeket különböző eljárással végteleníthetjük! Eljárások: mechanikus kapcsozás, hideg ragasztás, meleg vulkanizálás. A végtelenítés után a megfelelő idő elteltével alkalmassá válik a szállítószalag a megfeszítésre két végdobok között.

 

Tevékenység: - Szállítószalag végtelenítés és javítás (meleg vulkanizálás és hideg ragasztás), helyszíni hibafelmérés és hibaelhárítás.

Termékeink: - Szállítóheveder (gumi és PVC műanyag egyaránt), görgő, ragasztó, gumi áruk, vázszerkezet kiegészítői széleskörben pl.: gumiszalag tisztító, kopó gumi, szél gumi, dobborító gumi stb.
 

 Szállítószalag végtelenítés módjai

Hideg végtelenítés során a heveder végeket lépcsőzetes kiképzés után, átfedéssel egy speciális két komponensű ragasztóval rögzítjük. Majd nagy nyomáson összepréseljük.


Meleg szállítószalag végtelenítés során
 a megfelelően elkészített és összeillesztett heveder végeket egy sütőprés közé helyezzük és vulkanizálás módszerével sütjük össze a végeket. Nagy nyomáson magas hőmérsékleten hőn tartjuk a megfelelő ideig. Majd lehűlés után a nyomás alól feloldjuk és így a végtelenített szalagot megfelelően meg lehet feszíteni és üzembe helyezni!


A hidegen kivitelezett végtelenítések kötési szilárdságban és dinamikus tulajdonságokban is jó eredményeket mutatnak, azonban sok esetben, különösen ha a hevedert valamilyen mechanikus tisztító kaparó pengével tisztítják, előnyösebb a meleg vulkanizálással készített végtelenítés!


A melegen vulkanizált végtelenítésnél - jó kivitelezés esetén - a zárócsík összevulkanizál az eredeti heveder borítógumival, azzal homogén felületet képezve. Ez a homogén felület sokkal inkább képes megvédeni a végtelenítést mindenfajta külső igénybevétellel szemben, mint a hidegen ragasztott zárócsík, növelve ezzel a végtelenítés élettartamát.

 

Kérem, jelezze szállítószalag végtelenítés és javítás munkálataival kapcsolatos igényét!